­
1500x200 fietsen1

Le Champion schrijft jaarlijks een fietskmregistratie/competitie uit voor haar leden die gedurende het toerseizoen de meeste kilometers fietsen. Kilometers rijden en registreren is voor veel fietsers een welkome aanvulling op het toerfietsen en stelt iemand in staat om de grenzen te verleggen en steeds weer een nieuwe uitdaging (met jezelf) aan te gaan. Maar het belangrijkste is dat je fietskilometers geregistreerd worden. De afgelegde afstanden worden door een onafhankelijke commissie bijgehouden waarbij de beste prestaties van elke categorie worden beloond.

Door eenvoudig jouw kilometers aan het begin en aan het einde van het fietsseizoen te laten registreren, fiets jij daartussen de afstanden die jou het beste passen. Zonder tijdverantwoording. Dat kan bij toertochten en fietsreizen van Le Champion maar ook tellen de kilometers van jouw individuele ritten en de fietsevenementen van andere organisatie mee in de rangorde. De kilometers worden hier bijgehouden. Je kunt zo vaak de tussenstand invullen als je wilt, zodat bij een eventuele storing van de tellers de afgelegde kilometers niet hoeft te verliezen. De winnaars worden gehuldigd op de Le Champion Promotiedag en het totaalklassement van alle deelnemers wordt jaarlijks gepubliceerd in het uitslagenblad.

Registratieperiode
Het fietsseizoen voor de Fietskmregistratie is van 7 oktober 2023 tot en met 5 oktober 2024 (onder voorbehoud, in ieder geval gelijk aan de datum van de Markertoer). Direct na de afsluiting start het nieuwe seizoen. De prijsuireiking zal medio december plaatsvinden.

De Fietskmregistratie staat open voor iedereen die lid is van Le Champion. Ben je nog geen lid van Le Champion maar wil je wel meedoen? Vul dan hier het ledeninschrijfformulier in en profiteer direct van de voordelen van het lidmaatschap van een van de grootste sportverenigingen in Nederland.

Er zijn twee manieren om deel te nemen aan de fietskmregistatie:

1. Aanmelden voor computerregistratie
Fietsers die voor de eerste keer aan de Fietskmregistratie meedoen kunnen zich hier inschrijven. Dit kan gedurende het gehele seizoen. De deelnemer kan dan zijn of haar gegevens aanpassen en de tussenstanden invoeren.

De kosten voor deelname bedraagt € 12,- voor het gehele seizoen ongeacht het aantal kilometers. Jeugd t/m 16 jaar betaalt € 6,-.

De betaling voor de Fietskmregistratie 2024 kan via de inschrijfmodule van Le Champion.

Deelnemers die eerder hebben meegedaan en deelnemers die met het toerboekje rijden, hoeven het inschrijfformulier niet in te vullen, tenzij er mutaties zijn.

2. Registratie via het toerboekje en het vrije tochtenboekje
Het registreren van kilometers in toerboekjes is ook mogelijk. Ook kun je de kilometers die geregistreerd worden online bekijken. Dus voor de leden die met een boekje fietsen vragen wij ook een jaarlijks inschrijfbedrag van € 12,- voor een volwassene. Jeugd t/m 16 jaar betalen dan € 6,- Daarentegen hebben we de prijs van het vrije tochtenboekje verlaagd.

Voor het toerboekje + vrije tochtenboekje is het lidmaatschap van Le Champion én de NTFU vereist. Het toerboekje van de NTFU kan je telefonisch opvragen bij het kantoor van Le Champion via 072-5338136, waarna het wordt toegezonden. Het vrije tochtenboekje biedt je de vrijheid zelf tochten te rijden zowel in het binnenland als in het buitenland. Je kunt het boekje bestellen door overmaking van € 2,50 op  ..... t.n.v. Le Champion te Wormer, onder vermelding van "vrije tochtenboekje". Het boekje wordt je dan toegestuurd. Je kunt het vrije tochtenboekje ook afhalen op het kantoor van Le Champion tegen betaling van € 1,- per boekje.
Na afloop van het seizoen stuur je het toerboekje en vrije tochtenboekje(s) op, samen met het registratieformulier dat in het Le Champion Magazine staat afgedrukt.

Voor een succesvolle deelname is naleving van de reglementen essentieel.
De reglementen vind je elders op deze site.

Gratis prestatieplaquette
Alle deelnemers aan de Fietskmregistratie, die minimaal het aantal kilometers hebben gereden zoals vermeld in onderstaand prestatieschema, kunnen de prestatieplaquette ontvangen. Deze plaquette is gratis. De plaquette wordt opgestuurd of gebracht. Voldoe je niet aan het prestatieschema, dan kom je niet in aanmerking voor een prestatieplaquette. Je kunt wel je toerboekje(s) inzenden of je teller(s) laten controleren om de kilometers te registreren. Daardoor tellen je gereden kilometers mee voor de "Wereldbol".

Klik hier voor het prestatieschema.

Inlichtingen: Fred Middelburg (tel. 06–53781843) of stuur een berichtje via het Snel contactformulier onderaan de site.

Prijswinnaars 2023

­