­
1500x200 fietsen1
 1. Deelname aan de Le Champion Fietskmregistratie is alleen mogelijk als je lid bent van Le Champion.
 2. De werkgroep Ondersteuning Fietsevenementen zorgt voor controle en registratie van de kilometers. Deze werkgroep is tevens belast met het innen van de administratiekosten.
 3. Deelname is mogelijk met alle merken en typen fietscomputers met uitzondering GPS gebaseerde systemen zoals Garmin Edge, eTrex, Dakota, Oregon, GPSMAP60/62/64/66/67 etc. De GPS systemen zoals de Garmin Edge 520, 530, 540, 810, 820, 830, 840, 1000, 1030 en 1040 zijn wel toegestaan mits ze voorzien zijn van de Garmin Speedsensor.
 4. De beginstand op de eerste dag van de competitie, of op het moment van aanmelding gedurende het seizoen, is de 0 stand van de competitie. Als eindstand geldt de stand aan het eind van de laatste dag van de competitie. Een dringend advies is om de batterijen aan het begin van het seizoen te vervangen en de totaalstand op 0 km te zetten.
 5. Bij gebruik van een teller waarvan de totaalstand niet verder gaat dan 9.999 kilometer (of een andere maximale totaalstand) en bij overschrijding gedurende het seizoen van deze stand, is het aan te raden vlak voor de eindstand van 9.999 km is bereikt een fotokopie of een (digitale) foto te maken van de fietscomputer en hierop de datum van registratie te vermelden. Na het passeren van de 9.999 km herhaal je dit. Beide fotokopieën of (digitale) foto’s stuur je vervolgens naar de administratie: Computerfietsen Le Champion, Wollegrasstraat 83, 1531 TE Wormer of per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 6. Deelnemers kunnen zelf de tussenstanden invoeren. Indien een deelnemer het niet online kan invoeren, dan kun je een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen met de tussenstanden. Bij storing geldt altijd de laatste doorgegeven stand.
 7. Bij aanmelding wordt een inschrijfbedrag gevraagd. Momenteel bedraagt het inschrijfbedrag € 12,- voor een volwassene. Jeugd t/m 16 jaar betaalt € 6,- Dit bedrag kan jaarlijks worden aangepast door het bestuur op voorstel van de Werkgroep Ondersteuning Fietsevenementen.
 8. De werkgroep Ondersteuning Fietsevenementen behoudt zich het recht de afstelling van de fietscomputer te allen tijde te controleren. Bij onjuiste afstelling worden correctionele maatregelen genomen. Bij constatering van te hoge afstelling, dat wil zeggen dat er meer dan de werkelijke kilometers geregistreerd zijn, wordt het kilometertotaal van het gehele seizoen gekort met het geconstateerde percentage van de afwijking.
 9. Het is de computerdeelnemer toegestaan met maximaal twee fietscomputers aan de competitie deel te nemen. Deze computers zijn niet overdraagbaar en mogen gedurende het seizoen niet door anderen dan de computerdeelnemer worden gebruikt.
 10. De werkgroep Ondersteuning Fietsevenementen brengt aan het eind van het seizoen rapport uit van de kilometertotalen van de deelnemers.
 11. De werkgroep Ondersteuning Fietsevenementen brengt aan het eind van het seizoen rapport uit aan het bestuur van eventueel geconstateerde overtredingen van dit reglement of andere frauduleuze handelingen.
 12. Het bestuur kan in geval van overtreding overgaan tot uitsluiting aan de fietskmregistratie.
 13. Wijziging van kilometertotalen en uitsluiting volgens artikel 12 wordt door de werkgroep Ondersteuning Fietsevenementen aan de deelnemer schriftelijk kenbaar gemaakt. Indien er geschillen blijven bestaan, beslist het bestuur.

Prijswinnaars 2023

­